NLO – Neobjašnjeno Lako Odustajanje

Kako sam usklađena sa kreiranjem svakodnevnog sadržaja na ovom blogu (u kojeg sam se, moram priznati, već pomalo zaljubila :D), odlučila sam i danas pisati. Ženska sam od riječi! A kad je ta riječ upućena samoj sebi, onda tek nema zezanja. Međutim… Tekstovi koje sam već imala spremne, teksotovi koje sam napisala nakon meditacija, su mi djelovali nekako preopširno, i izgledali su kao da će na njima biti dosta posla – inspiracija na inspiraciju ponekad znači samo više gramatičkih grešaka! Bacila sam se stoga u potragu nekih starijih ispisanih pjesama i naletila na jednu, nedovršenu. I to savršeno nedovršenu. I gotovo smiješnu – Totalno možeš uočiti gdje je pjesma pukla! A nastala je (ok, skoro nastala) kada sam se zagledala u frajersko-plesni, svijetleći hod prvašice koja je ispred mene išla u školu. Znate one tenisice sa svjetlećim džonovima? Sjećate ih se? Uh! Instantan osmijeh od uha do uha! Kad sam ih kao mala nosila, osjećala sam se i ja kao najveća frajerica na svijetu!

Moram priznati da odugovlačim malo s copypasteanjem te ´puknute´ pjesme, jer i ja povremeno imam onaj hoće-li-ovo-itko-skontati filtar (kao da je to kod pisanja bitno). U međuvremenu sam se  praksom okuražila (naići ćeš na puno razigranije, iskrenije, čak i drskije, postove na ovom blogu) pa bez daljnjeg otezanja, bez potrebe da bude shvaćena i prihvaćena, prosljeđujem ti tu ´puknutu´ pjesmu:

NLO

S osmijehom u sebi mislim

(Gledajući nožne krijesnice):

´Kako samo vanzemaljski

Izgledaju te tenisice!´

I uz dječje divljenje čistim

Misli kao riječi pjesmice:

Zašto sve što izgleda ´svemirski´

Veseli zemaljske pridošlice?

Pa da! Ne pravi li drveće

i kisik iz svjetlosne energije

Procesom fotosinteze?

Pojasnit ću, možda nekom

Jedno s drugim nema veze:

Iz nekog žnj-tog dijela svemira

stiže more svjetlosnih fotona,

a koliko je to ´svemirskija´ fora

Od svijetlećeg školskog džona.

Bez imalo je nemira

Dio vanzemaljskog bespuća,

Dio beskonačnog svemira,

Dospio u naša pluća.

Više smo svemirci

Nego li smo toga svjesni.

Svi smo mi svemirci

Bez svijetlećeg tanjura.

Hahaha! Jesi uhvatio kako su mi se kotačići u mozgu zaustavili? Dap, to je totalni NLO! To je totalno Neobjašnjeno Lako Odustajanje! Jedna blokada i gotov si. Izbačen iz tijeka. Gotovo kao da ti Netko, Nešto ne dozvoljava dalje pisati. (Vanzemaljci napadaju! :D)

Imaš li i ti neko svoje Neobjašnjeno Lako Odustajanje? Ima i u njemu ljepote! Blokade se događaju u raznim situacijama: od razgovora za posao, tijekom prezentacija,  blokada tijekom pisanja, slikanja, sviranja, stvaranja sadržaja… Do onih pobježe-mi-misao scenarija. Neke pravdamo da su od treme, a nekima se samo čudom čudimo. Kao da ti cijelo tijelo odjednom odluči prestati prenositi informacije. Bez očitog razloga. Eto tako.

Odlučila sam napisati ti riječ dvije i o ovome samo da te sjetim kako je i to dio stvaranja. Blokada je isto dio stvaranja. Samo ima drugačiji smisao. Više je poput zareza u rečenici. Ništa više. Ne cijela rečenica. Ne sve one prelijepe riječi i tečne metafore. Zarez. Obični zarez. I to zarez koji ti može dati bolju izražajnost, smislenost i intonaciju u rečenicama stvaranja. Zarez koji može i umetnuti cijelu novu rečenicu. Takav zarez. Zarez sa zadatkom. 😉 Na prvu to ne bi nikad rekao, ali i blokada je tu je da te preusmjeri u nešto moćnije. Ne odupiri se ni odustajanju. Ni blokadama. Samo udahni duboko onaj komad svemira koji tako lako dospije u tvoja pluća. Diši. ( A i svijetli ako možeš! 😀 ) I blokade imaju smisla. Proći će prije nego li kažeš NLO.

Tvoja, vanzemaljska

Bety ❤

Objavio Elizabeta Petersdorfer

Borac zagrljajima, meditator, autor i mentor.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogeri kao ovaj: